GLOBAL TAKEUCHI

Takeuchi

 

Japanska kompanija Takeuchi je pionir u području kompaktne grašđevisnke mehanizacije I više od četiri decenije, drži vodeću poziciju u tom segment tržišta.

 

Takeuchi           

          

Kompanija je osnovana još 196 godine u Japanu I počela je kao proizvođač autodelova. Cilj osnivača I vlasnika kompanije, gospodina Akio Takeuchi-ja bio je da stvori svoj prizvod I repoznatljivi brend.

 

U Japanu 60-tih je stvorena neviđena potražnja za zemljanim radovima zbog velike izgradnje. Poslovni poznanik je pitao gospodina Takeuchija kako jemoguće mehanizovati lopate I čekiće koje se koriste na japanskim gradilištima. Bageri u Japanu u to vreme bili su previse glomazni I neupotrebljivi za veliki opseg građevinskih radova kao što su uređenje okoline, iskop vodovoda I polaganje elektroenergetskih kablova, posebno tamo gde je proctor za kretanje bio ograničen.

 

G. Takeuchi je prihvatio izazov, I već 1970 godine svetu je predstavio prvi “mini-bager”. Kada je Takeuchi kompaktni rovokopač TB1000 napravio svoj prvi nastup, Takeuchijevi sadašnji konkurenti podrugljivo su se smejali I smatrali su da nova mašina, izgleda kao igračka.

 

Oni će svoje mišljenje promeniti tek u 90-tim kada su shvatili značaj I veličinu tržišta mini kompaktne mehanizacije I kada su građevisnke firme počele u flotama da koriste ove mašine.

 

Takeuchi         

 

Već 1979 godine Takeuchi je počeo izvoz svojih mini bagera prvo na američko a zatim I na evropsko tržište. Danas Takeuchi 90% svoje proizvodnje plasira na ova dva tržišta. Narednih 30 godina Takeuchi će doživljavati globalnu ekspanziju I neverovatan uspeh.

1986 godine Takeuchi je predstavio svetu prvi mini utovarivač guseničar.

 

Takeuchijeva FR serija mini I midi bagera je pravi primerak inovativnosti I želje ovog japanskog proizvođača da u svemu bude prvi I najbolji. Ova serija kompaktnih mini bagera čija se kupola okreće u gabaritima gusenica, takozvani ZERO, posseduje I specijalno rešenje za bočno pomeranje strele bagera takozvani STS sistem.

 

2011 godine Takeuchi je predstavio I prvi potpuni bager na elektro pogon, model TB117e I time dokazao da ne odustaje od toga da u svemu bude prvi.

Danas Takeuchi proizvodi više od 20.000 jedinica godišnje I po rečima njegovog osnivača njegovi modeli se izdvajaju kao vodeći u svojoj klasi jer poseduju:

 

  • Adekvatnu snagu;
  • Konstrukciju za najteže uslove;
  • Vrhunski kvalitet.